In deze gastblog schrijft Hilde Eisma van Monday over een vision board. Wat is dat? Waarom zou je het maken? En hoe moet het? Je leest het in deze blog.

Weten wat je wilt

Het is ontzettend belangrijk om een beeld te hebben van wat je graag wilt, zodat je richting voor jezelf bepaalt. Als je geen idee hebt wat je wilt, wordt het zoals Alice in Wonderland:

Alice: ‘Kunt u me alstublieft vertellen welke kant ik van hieruit op moet?’
‘Dat hangt voor een belangrijk deel af van waar je naar toe wilt’, zegt de kat.
‘Dat maakt me niet zoveel uit, als ik hier maar uitkom’, zegt Alice in paniek.
‘Dan maakt het ook niet uit welke kant je op gaat’, krijgt ze als antwoord van de kat.

Je moet wel weten wat je graag wilt. Niet vanuit ego, maar vanuit je diepste zelf; wat wil je écht? En als je het gevoel hebt dat je echt geen idee hebt wat je eigenlijk wil; dat is goed! Omarm dat. We leven in een wereld waarin je bijna niet meer mag zeggen dat je het niet weet. Maar zeggen ‘ik weet het niet’ is ontzettend krachtig. Dat betekent namelijk dat je ruimte maakt om de ideeën weer te laten stromen. Belangrijk is hierbij wel dat je ‘ik weet het niet’ niet als excuus gebruikt om niet in actie te komen. Ik zie zoveel vrouwen om me heen die beweren dat ze het niet weten en daardoor niet in actie komen. Maar uiteindelijk geldt wel: 

Action creates clarity

Dus als je geen idee hebt wat je precies wilt of welke keuzes je nu moet maken: ga wandelen. Spreek met iemand af. Doe een meditatie. Schilder. Maak het huis schoon. Of start het met maken van een vision board. Een vision board is een verzameling afbeeldingen, soms aangevuld met teksten of quotes, die jou een beeld geven van wie jij wilt zijn, hoe je je wilt voelen en welke dromen en doelen je wilt behalen voor een bepaalde periode. Je kunt een vision board per jaar, half jaar of kwartaal maken. 

Je kunt een vision board ook digitaal maken, door bijvoorbeeld een Pinterest-bord te maken, maar de kracht van écht papier is veel sterker. Dan werk je met je handen, je scheurt plaatjes, knipt het bij en plakt het op. Op deze manier stroomt de energie nog meer door je heen en kun je nog beter voelen: Yes, dit is wat ik wil!

Een vision board is voor mij altijd een combinatie van aan de ene kant praktische stappen die je zelf kunt zetten: vroeg opstaan, nieuwe klanten benaderen, schrijven aan een boek etc. Maar een vision board zorgt ook voor inspiratie en flow, waardoor de duwtjes in de goede richting ervaart. Je ontvangt een financiële meevaller, je wordt benaderd door een uitgeverij, je wordt elke dag net voor de wekker wakker of je krijgt ineens een goed idee wat zorgt voor het behalen van je doel. En daar ligt voor mij de magie. Een vision board is voor mij vooral een herinnering hoe ik me wil voelen en wat voor persoon ik dat jaar wil zijn. En dat is de meest krachtige manifestatietool die bestaat. 

Wil je hier ook mee aan de slag?

Doe dan mee met The Vision Project. Een live event op zondagochtend 16 oktober in Apeldoorn, waarin ik je stap voor stap begeleid in het creëren van een vision board.

Klik hier voor alle info over het event.
Ik hoop je daar te zien!

Liefs,

Hilde Eisma
Founder Monday
www.mon-day.nl