In deze gastblog schrijft Renee Westerbaan over schaduwwerk & the dramaqueen. Wanneer ben je een dramaqueen? Zijn er verschillende soorten dramaqueens? Wanneer ben je té veel? En hoe kun je de lichtzijde van een dramaqueen belichamen? Dat lees je allemaal in deze gastblog!

Wounded feminine
DRAMAQUEEN is wellicht een van de grootste schaduwkanten die er is als vrouw zijnde. In een maatschappij waar emotionele onderdrukking wordt verkozen boven emotionele regulering is een vrouw die haar emoties uitbundig uit laat en gezien / gehoord laat worden een vrouw die: Te veel is, te luid, ongepast, manipulatief, een aandachtstrekker, onderhandelbaar, en vul zelf verder maar in. 

Als je op dating sites kijkt dan zie je zelfs dat mannen in hun omschrijving hebben staan ‘GEEN DRAMAQUEEN’ met grote rode kruizen. 

En who can blame them? Want heel eerlijk: Een emotionele vrouw die reageert vanuit een wounded feminine plek zonder zelf de draagkracht te beheersen van haar innerlijke masculine energie, is inderdaad te veel, te luid, onredelijk, etc. 

Belichamen
Ik geloof er alleen in dat alles wat we doen en de manier waarop we als mens op elkaar reageren of een uiting van liefde of een schreeuw om liefde is. 

En in een maatschappij waarin we geleerd hebben dat we emoties moeten onderdrukken, niet hoeven te huilen, moeten afkoelen wanneer we boos zijn, hebben we – in de meeste situaties –  oprecht geen gezond voorbeeld gehad over hoe we draagkracht kunnen vinden in onze eigen emoties. 

Terwijl in die draagkracht van emoties, die beheersing van je gevoelswereld, de ultieme poort is naar een diepere verbinding met jezelf, een diepere verbinding met de mensen die je liefhebt, en de poort naar meer klanten, geld, en het realiseren van je verlangens. 

Vanuit de schaduwzijde is DRAMAQUEEN iemand die mensen afstoot.
Vanuit de lichtzijde is DRAMAQUEEN iemand die dieper verbindt. 
Een vrouw die staat voor wie ze is. 
Ownt wat ze voelt.
Niet bang is zich kwetsbaar op te stellen. 
Heldere grenzen stelt.
Weet wat ze waard is.
Weet wat ze verdiend. 
Vrij expressie durft te geven aan wat ze voelt, denkt en gelooft op een manier die voor haar zo puur en sacred is. 
En geen conflict uit de weg gaat, omdat ze het graag wil oplossen. En als daar wat vuur voor nodig is, dan zet ze dat vuur met liefde in. 

Hoe groter je missie is, hoe meer draagkracht je nodig hebt, en dat die draagkracht begint bij het dragen van alle emoties en gevoelens in jezelf. De total range. Van angst tot liefde, van afgunst tot verlangen, van woede tot enthousiasme, van verbittering tot compassie. Every single part, and beyond. 

Wat mij betreft is je DRAMAQUEEN embodien een kunst. The Art of Vulnerability. 

Magic
Het vraagt een diepe mate van liefde voor jezelf. Veiligheid in jezelf om jezelf in iedere kant te durven laten zien, jezelf te dragen en tegelijkertijd ontvankelijk te zijn voor de ander. Zonder de ander naar beneden te halen of te beschuldigen.  

De energie die daarmee vrijkomt. 
Het magnetisme dat wordt aangewakkerd. 
Poef! That’s where the magic happens. 

Er zijn echter een aantal randvoorwaarden om je DRAMAQUEEN op een gezonde manier te kanaliseren:
– Een veilige space waarin je ook kan zakken in ieder gevoel en emotie die er door je lichaam raast en waar je je vrij voelt om alles te uiten wat er in je speelt.
– De moed om het licht te laten schijnen op de diepste, donkerste gedachtes en emoties.
– De doortastendheid en vastberadenheid om je innerlijke DRAMAQUEEN te integreren in (je bedrijf) en alle relaties in je leven, zodat het niet in een trucje van ‘ik heb dit een keer gedaan’ is, maar dat het een way of living is. 

Durf je het aan?
Indien je na het lezen van deze blog de uitnodiging voelt om samen met een groep gelijkgestemde ondernemers je innerlijke DRAMAQUEEN te ontvouwen, en alle plezier, rijkdom, onderscheidend vermogen en vrijheid, neem dan een kijkje op het event DRAMAQUEEN

Wil je meer van Renee weten? Of benieuwd wat ze allemaal nog meer doet? Neem een kijkje op haar Instagram of website. De DRAMAQUEEN-events van Renee vind je hieronder!